VEGANSKÝ BURGER S CHUTÍ PRAVÉHO MASA

Beyond meat je fenomén, který pobláznil takřka celý svět. Společnost vyrábí masné výrobky rostlinného původu. Jak je to vůbec možné? Maso se skládá ze čtyř základních prvků, kterými jsou bílkoviny, voda, tuky a minerály. Beyond meat pracuje se stejnými prvky, ale s tím rozdílem, že nepochází z živočišné, ale rostlinné říše. Během desetiletého fungování dokázala tato společnost zdokonalit celý proces výroby tak, že rozdíl mezi „opravdovým“ masem a tím živočišným nepoznáte v chuti ani struktuře.

Proč tedy zvolit rostlinný burger, a ne ten z opravdové krávy? Výroba takovýchto burgerů je totiž ekologicky šetrnější a udržitelnější, protože k vypěstování přísad je potřeba daleko méně energie, vody a dalších zdrojů než v případě chovu krav. Základní složkou burgeru je hrachový protein, dále pak bambusová vláknina, kokosový olej, kvasnice a další ingredience. Navíc v něm nenajdete lepek ani sóju.

Nejedná se ovšem o produkt, který je určen výhradně veganům nebo vegetariánům, protože jeho chuť je zaměnitelná s burgerem z masa. Můžete se tak těšit na lahodné a šťavnaté „maso“, které připravíte stejně jako tradiční burger. Na pánvi nebo grilu jednoduše opečete tři minuty z každé strany. Nejlépe chutná v křupavé houstičce s čedarem, rajčetem, salátkem a omáčkou dle chuti. Beyond Burger si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.