Právě se nacházíte:

Japonské houby shimeji

12. 12 2017 | Japonské houby shimeji si stále častěji nacházejí místo v kuchyních po celém světě. Spolu s houbami shiitake a enoki patří do „svaté trojice“ nejoblíbenějších hub v Japonsku.  

Český název houby je líhovec moučný. Přezdívá se jí také plážová houba, protože často roste na kmenech spadaných stromů na plážích. Shimeji mají jemné houbové aroma s oříškovou chutí. Je nutné je tepelně opracovat vařením, dušením nebo pečením, protože v syrovém stavu jsou hořké. Po tepelné úpravě si zachovávají stejný tvar i konzistenci. 

V gastronomii mají shimeji pestré využití. Můžete je použít do asijských nudlí, polévek nebo pokrmů ve stylu wok. V evropské kuchyni jsou ideální do omáček, těstovin a polévek, kterým dodají jemnou houbovou chuť i zajímavý vzhled. Díky svému tvaru se přidávají do klasických houbových pokrmů. Houby shimeji si můžete spolu s dalším nákupem objednat na Kosik.cz.
 

 

 
.

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO